Бізнес-партнеру Коломойского доведеться розглядати закон про "Укрнафту"

Четвер, 19 березня 2015, 11:40

Верховна Рада не відкликала Андрія Іванчука з посади голови комітету з питань економічної політики.

За це рішення, яке з'явилася в результаті поданої Іванчуком заяви, проголосували лише 149 голосів.

"Я даю доручення (голові комітету Іванчуку - УП) негайно зібрати комітет і провести його засідання", - зазначив спікер парламенту Володимир Гройсман.

"Лідерів фракцій прошу забезпечити участь депутатів у засіданні", - додав він.

Реклама:

Як відомо, Іванчук подав заяву про зняття з нього повноважень голови комітету. Він повідомив, що причиною такого рішення є те, що комітет не збирається для розгляду законопроекту про акціонерні товариства.

Цей проект стосується виплати дивідендів акціонерним товариством.

Він покликаний повернути державі 2 мільярдів гривень з компанії "Укрнафта" у вигляді дивідендів. 

Депутати з міжфракційного об'єднання "Єврооптимісти" звинувачували керівництво профільного комітету небажання розглядати цей законопроект і 6 березня заблокували трибуну, щоб ВР розглянула цей законопроект.

Депутат від БПП Сергій Лещенко зазначав, що заява Іванчука про звільнення була певним "трюком, щоб відтягнути ухвалення закону ще на два тижні".

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман дав доручення профільному комітету Верховної Ради розглянути цей проект закону і внести його на розгляд у встановленому порядку. 

Попри це комітет так і не зібрався.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що у зв'язку з внесенням змін до закону "Про акціонерні товариства", положення про зниження кворуму введені тільки по акціонерних товариствах, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави і в якому держава є власником 50 і більше відсотків простих акцій товариства, а по всім іншим (туди ж входить "Укрнафта") - відповідні зміни вступлять в силу тільки з 1 січня 2016 . 

Іванчук є другом прем’єра Арсенія Яценюка і бізнес-партнером олігарха і голови Дніпропетровської області Ігоря Коломойського.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!