Війна змушує українських інвесторів купувати активи в ЄС - ЗМІ

Четвер, 19 березня 2015, 10:09

Українська компанія по збору металобрухту KVV Group придбала і запустила в латвійському місті Лієпая збанкрутілий електрометалургійний завод Liepājas Metalurgs ("Лієпайський металург").

Про це пише "Радіо Свобода".

Наприкінці минулого року LM був проданий українській компанії KVV Group за 107 мільйонів євро з розстрочкою виплати протягом 10 років.

Компанія, раніше відома як КВВМПУ, була заснована в 2001 році в Севастополі Валерієм Кришталем та Євгеном Казьміним.

Реклама:

Як зазначається, на LM вже найняті 550 працівників, і на двох прокатних станах із сировини, закупленої на Білоруському металургійному заводі і на заводі "Петросталь" в Санкт-Петербурзі, вже виробляється будівельна арматура. У квітні планують запустити сталеплавильний цех.

"Передбачалося зі свого брухту виробляти арматуру для потреб власного будівництва в обсязі від 10 до 15 тисяч тонн на місяць. Однак війна змінює плани, і перша партія прокату відправляється в Алжир", - заявив директор підприємства Ігор Коваленко.

За його словами, щоб поставляти продукцію в країни Європи, треба відновити сертифікати, втрачені за два роки простою. "Що стосується України, падіння курсу гривні та обсягів будівництва роблять поставки арматури з Латвії в цю країну невигідними", - відзначає він.

Liepājas Metalurgs (LM) - колишній флагман латвійської металообробки, найстаріший сталеливарний завод в країні, в 2012 році збанкрутував з кількох причин: через конфлікт акціонерів, стагнуючий європейський ринок металургії та введення урядом Латвії високого збору на "зелену" електроенергію.

Тим часом, за твердженням латвійської влади, LM сьогодні - найсучасніший електросталеливарий завод в Європі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!