"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР вийшов зі складу акціонерів ПроКредит Банку - джерело

Середа, 18 березня 2015, 20:55

ProCredit Holding (Німеччина) сконцентрував 60,8716% акцій ПроКредит Банку (Київ), викупивши пакет його акцій у розмірі 15,2169% в Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело у банківських колах.

Як повідомив голова правління ПроКредит Банку Віктор Пономаренко, консолідація ProCredit Holding частки у банках групи ProCredit відповідає довгостроковій стратегії розвитку групи ProCredit.

При цьому вихід ЄБРР зі складу акціонерів ПроКредит Банку був запланований ще під час створення банку в Україні та відповідає інвестиційній політиці ЄБРР, додав він.

Реклама:

За словами Пономаренка, консолідація частки ProCredit Holding у статутному капіталі ПроКредит Банку також спрощує управління групою та здійснення подальших інвестицій.

Голова правління банку також повідомив, що найближчим часом акціонери банку мають намір докапіталізувати кредитно-фінансову установу.

"Одразу ж після реєстрації вищезгаданих змін відбудеться збільшення основного капіталу банку на 40% із метою подальшого розвитку кредитування малого та середнього бізнесу, агровиробників в Україні. Питання збільшення капіталу вже внесено до порядку денного річних акціонерних зборів, які відбудуться в середині квітня 2015 року", - сказав банкір.

ПроКредит Банк (раніше Мікрофінансовий Банк) засновано у 2001 році.

За даними банку, його основними акціонерами станом на 1 січня 2015 року були ЄБРР -15,2169%, ProCredit Holding (Німеччина) - 45,6547% та KfW Entwicklungsbank (Німеччина) - 39,1284%.

Згідно з даними Нацбанку, на 1 січня 2015 року за розміром загальних активів (4,476 млрд гривень) ПроКредит Банк посідав 40 місце серед 158 банків, що діяли в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!