Сини трьох екс-директорів "Артема" збудували на території заводу готель

Середа, 18 березня 2015, 17:48

Сини трьох колишніх директорів державного військового заводу "Артем" збудували на території заводу готель "Камелот". На місці збудованого на початку 2000-х років готелю мав розміщуватись палац спорту заводу.

Про це повідомляють журналісти програми "Наші гроші" (телеканал ЗІК).

При цьому на місці будівлі був закладений фундамент та зведені стіни.

Всі директори очолювали "Артем" по черзі з 1996 року по 2012 рік - в період будівництва готелю, казино і ресторану на території заводу. Серед співвласників готелю був і донедавна заступник керівника Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ –  Авагім Галстян.

Реклама:

Як встановила журналіст програми, за випискою з державного реєстру нерухомості за адресою готелю і нині записаний спортивний комплекс "Сокіл", що перебуває у власності ДАКХ "Артем".

Власник готелю — компанія "Вілен". Засновники фірми — сини колишніх директорів військового заводу.

Три сини колишных керівників та Галстян збудували готель. Інфографіка "Наших грошей" 

Адміністратор готелю пояснив, що на початку 2000-х років на місці закладу - були гаражі, тож власники готелю орендували приміщення і звели на їхньому місці "Камелот".

Окрім готельного бізнесу Галстян  разом з колишнім директором "Артему" Геогієм Джурко та двома його синами Віктором та Миколою, заснував компанію "Три-Д". Ця фірма є співвласником фабрики нетканих матеріалів та виробником продукції з деревини. Також держслужбовець є співзасновником цілої низки фірм: "Три-Д", "Розгуляєво-1", "Мелс", "Хостел №1", "Джерельний","Коорай".

 

У 2007 році під час роботи на державному "Укроборонлізингу" Галстян був співзасновником компанії "Грааль Віп". У 2008 році  податкова міліція Харківської області звернулась до суду  з проханням надати дозвіл на виїмку інформації й на розкриття банківський рахунків компанії "Грааль". За поданням слідчого - через рахунки фірми переганялись кошти інших компаній без оподаткування, а в офісі компанії, що вчиняла махінації — слідчі знайшли печатку фірми Галстяна. Суд надав дозвіл, але під час спроби виїмки з’ясувалось, що фірма прописана на згарищі пункту прийому склотари.

Авагім Галстян працює у структурах оборони з 2004 року. Працював в "Укроборонлізингу", "Укроборонсервісі", з 2014 році обійняв посаду заступника начальника ГоловКЕУ ЗСУ.

На питання чи займається держслужбовець підприємницькою діяльністю Міноборони відписало, що посадовець дотримується закону й жодної підприємницької діяльності не веде. Під час підготовки матеріалу, стало відомо, що Галстян звільнився за згодою сторін. 

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!