"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Комітет ВР вчергове провалив спробу розглянути закон про "Укрнафту"

Середа, 18 березня 2015, 16:17

Комітет з питань економічної політики знову не зміг зібратися для розгляду законопроекту, який покликаний повернути державі 2 мільярдів гривень з компанії Ігоря Коломойського.

Про це "Українській правді" повідомив депутат БПП Мустафа Найєм.

"Засідання комітету з питань економічної політики, на якому мали розглянути законопроект №2273 "Про акціонерні товариства" (щодо виплати дивідендів) було зірвано у зв'язку з відсутністю кворуму", - сказав він.

Депутат нагадав, що прийняття цього законопроекту безпосередньо впливає на отримання в бюджет 1,7 млрд гривень у вигляді дивідендів від компанії "Укрнафта".

Реклама:

За словами Найєма, на засідання комітету не прийшли - Олесь Довгий, Юрій Воропаєв, Сергій Матвієнков, Станіслав Березкін, Анатолій Денисенко, Володимир Кацуба та Сергій Фаєрмарк.

Були присутні депутати Вікторія Пташник, Юрій Соловей, Богдан Матковський, Альона Кошелєва та Олександр Романовський.

Депутати з міжфракційного об'єднання "Єврооптимісти" звинувачували керівництво профільного комітету в небажанні розглядати цей законопроект і 6 березня заблокували трибуну, щоб ВР розглянула цей законопроект.

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман дав доручення профільному комітету Верховної Ради розглянути цей проект закону і внести його на розгляд у встановленому порядку.

Після двох провалених зібрань депутат від "Народного фронту" Андрій Іванчук склав з себе повноваження голови комітету Верховної Ради з питань економічної політики.

Іванчук є другом прем'єра Арсенія Яценюка і бізнес-партнером олігарха і глави Дніпропетровської області Ігоря Коломойського.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!