Рада хоче звільнити заповідники і нацпарки від сплати земельного податку

Середа, 18 березня 2015, 14:37

Верховна Рада має намір відновити норми в податковому законодавстві, згідно з якими заповідники, національні природні парки, заклади науки і освіти звільняються від сплати земельного податку.

За прийняття в першому читанні відповідного законопроекту №1850-1 проголосувало мінімально необхідна кількість депутатів - 226.

Документ передбачає поширення даної норми і на заказники (крім мисливських), парки державної та комунальної власності, регіональні ландшафтні парки, ботанічні сади, дендрологічні і зоологічні парки, пам'ятки природи, заповідні урочища та парки-пам'ятки садово-паркового мистецтва.

Крім того, передбачається звільнити від сплати земельного податку дослідні господарства науково-дослідних установ і навчальних закладів сільськогосподарського профілю, а також профтехучилищ.

Реклама:

Передбачається також, що дана норма буде поширена на садочки та школи незалежно від форм власності та джерел фінансування, заклади культури, науки, освіти, охорони здоров'я, соціального захисту, фізкультури і спорту, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: