"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк просить депутатів підтримати 5 законів на 800 мільйонів доларів

Середа, 18 березня 2015, 13:33

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк закликав депутатів коаліції ухвалити 19 березня 5 законопроектів, які дозволять Україні отримати у сукупності 800 мільйонів доларів

"Прошу, щоб завтра були проголосовані закони, які дадуть можливість Україні покращати інвестиційний клімат і отримати від Світового банку і від наших японських партнерів загалом 800 мільйонів доларів. П’ять законів. Вони пройшли перше читання", - сказав він на засіданні уряду.

"Звертаюся до парламенту і до профільних комітетів (із закликом) сьогодні розглянути ці законопроекти і завтра прийняти їх у другому читанні і в цілому", - попросив прем’єр.

"Це 800 мільйонів доларів, які підуть виключно на розвиток економіки, на інфраструктурні проекти, на створення робочих місць, на запуск економічного двигуна країни", - наголосив він.

Реклама:

Яценюк також подякував парламенту за те, що той включив до порядку денного урядові законопроекти щодо покращення ведення бізнесу.

"Чим швидше приймемо, тим краще. Йдеться про те, що ми до травня прийняти ці законопроекти – і це дасть можливість нам суттєво покращити показники ведення бізнесу в Україні", - сказав Яценюк.

"Наприклад, за реєстрацією бізнесу ми зможемо піднятися з 76-го на 21-те місце у світі. За реєстрацією власності – з 59-го на 35-те місце. За вирішенням неплатоспроможності – зі 142-го на 108-ме. І за забезпеченням виконання контрактних процедур – з 43-го на 27-ме", - вважає прем’єр.

Він сказав, що у рамках цього дуже багато роботи зробили Міністерство економіки і Міністерство юстиції.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!