Суд повернув Україні два магістральні нафтопроводи

Середа, 18 березня 2015, 08:56

Вищий господарський суд України повернув у держвласність України магістральні нафтопроводи "Самара - Західний напрямок" і "Грозний - Армавір - Трудова".

Про це йдеться у повідомленні ГПУ.

"За ініціативою ГПУ 1433 км нафтопродуктопроводу Самара-Західний напрямок та Грозний-Армавір-Трудова, що проходить по території України, витребувано в державну власність з незаконного володіння дочірнього підприємства "Прикарпатзахідтранс" Південно-Західного відкритого акціонерного товариства трубопровідного транспорту нафтопродуктів Російської акціонерної компанії "Транснафтопродукт"", - повідомили в прес-службі.

Як зазначається, зазначений магістральний нафтопродуктопровід, побудований за часів СРСР як стратегічний об’єкт, з 24 серпня 1991 року став власністю України. Однак ним продовжило незаконно користуватися ДП "Прикарпатзахідтранс" для транспортування по території нашої держави російських світлих нафтопродуктів.

Реклама:

У зв’язку з цим Генпрокуратура з метою захисту державних інтересів звернулася з позовом про визнання права власності на вказане майно за державою та витребування його з незаконного володіння комерційної структури.

Рішеннями судів першої та апеляційної інстанцій позов прокурора було задоволено повністю.

Водночас ДП "Прикарпатзахідтранс" та ряд акціонерних компаній Російської Федерації, не полишаючи спроб залишити у своєму володінні нафтопродуктопровід, оскаржили судові рішення до Вищого господарського суду України.

Суд касаційної інстанції, розглянувши справу 17 березня 2015 року, погодився з доводами прокурора та залишив судові рішення без змін.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!