Проти METRO можуть ввести санкції за торгівлю кримським вином у РФ

Вівторок, 17 березня 2015, 18:50

Компанія METRO може потрапити під економічні санкції, якщо представникам України вдасться підтвердити інформацію про наявність у вільному продажу в магазинах цієї торговельної мережі на території Росії вина кримського виробництва.

Про це на прес конференції 17 березня в Києві заявив представник міністерства аграрної політики України Олександр Лієв, передає "Крим.Реалії".

"Ми зробили запити, якщо ми підтвердимо, що компанія METRO Cash & Carry торгує в Москві і Санкт-Петербурзі шампанським "Новий світ" і вином "Массандра", то ця компанія потрапить під санкції. Ця інформація поки не підтверджена, отримаємо відповіді - інформація буде оприлюднена", - сказав Лієв.

За його словами, право на продаж на території України мають вина торгової марки "Массандра" урожаю минулих років.

Реклама:

"У Києві можуть продаватися тільки ті марки, які перереєстровані в Україні, наприклад, "Інкерман". Ця марка дуже швидко зорієнтувалася", - зазначив чиновник.

США та Європейський союз не визнали Крим у складі Російської Федерації, в 2014 році були введені економічні санкції відносно Росії та компаній, які продовжують співпрацювати з підприємствами анексованого Криму. Захід продовжує наполягати на тому, що Крим є частиною України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!