"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Westinghouse пропонує збільшити потужність блоків АЕС України на 8-10%

Вівторок, 17 березня 2015, 13:47

Westinghouse Electric Company має досвід виконання робіт зі збільшення потужності енергоблоків, готова обговорювати можливість виконання таких робіт на українських блоках.

Про це повідомив президент і генеральний директор транснаціональної компанії Денні Родерік, передає "Інтерфакс-Україна".

"Westinghouse має значний досвід для розширення потужності енергоблоків АЕС, поліпшення їхньої ефективності. Такі роботи можуть відкласти необхідність спорудження нових енергоблоків та станцій. Для проведення таких робіт потрібні відносно невеликі витрати, але вони дозволять збільшити продуктивність станцій на 8-10%", - сказав він в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Родерік також зазначив, що Westinghouse не зацікавлена в придбанні або управлінні АЕС України.

Реклама:

"Westinghouse протягом усього часу своєї роботи вважає за краще не бути оператором енергоблоків і, швидше за все, найближчим часом такий підхід не зміниться. Компанія вважає, що її найбільша цінність полягає в наданні послуг та обладнання", - сказав він.

"Енергоатом" є оператором усіх чотирьох АЕС України. Експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: