"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Apple хоче запустити власне інтернет-телебачення

Вівторок, 17 березня 2015, 09:18

Apple планує створити власне інтернет-телебачення і вже веде переговори з телеканалами.

Пакет з 25 каналів, як очікується, буде анонсований в червні і доступний вже восени, пише The Wall Street Journal з посиланням на інформовані джерела.

Сервісом зможуть скористатися власники всіх пристроїв, що працюють на iOS, включаючи Apple TV, iPhone, iPad. Apple хоче вибрати 25 найбільш відомих каналів і не включати в пропозицію невеликі мережі.

Apple вже домовилася з популярним каналом HBO про включення його додатки в Apple TV з квітня і знизила ціни на пристрої Apple TV з 99 до 69 долара.

Реклама:

Тепер компанія приступила до обговорення співпраці з телеканалами Fox, ABC, CBS, а також з кіностудіями Walt Disney і 21st Century Fox.

За даними джерел WSJ, в переговорах не бере NBCUniversal, що пов'язано з розбіжностями між Apple і материнською компанією NBCUniversal - Comcast Corp.

Торік Apple і Comcast розглядали можливість спільної роботи над платформою потокового телебачення, в якій досвід Apple в розробці зручних для користувачів інтерфейсів об'єднувався б з міцними позиціями Comcast на ринку широкосмугового зв'язку. Apple, однак, визнала, що Comcast недостатньо чесна з нею, і переговори ні до чого не привели.

Один з топ-менеджерів медіасектору заявив WSJ, що Apple складно буде побудувати свій сервіс без участі NBCUniversal.

За оцінками експертів, Apple розраховує на ціну підписки на інтернет-телебачення в діапазоні від 30 до 40 доларів на місяць. Стандартний пакет кабельного телебачення в США коштує близько 90 доларів  на місяць і включає сотні телеканалів, далеко не всі з яких користуються популярністю.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!