Збитки російських банків у лютому зросли в півтора разу

Понеділок, 16 березня 2015, 20:53

Російські банки наростили збитки в лютому до 36 мільярдів з 24 мільярдів рублів місяцем раніше, тим не менше, за підсумками поточного року банки сукупно отримають позитивний фінансовий результат у розмірі кількох сотень мільярдів рублів.

Про це повідомив заступник голови ЦБ РФ Михайло Сухов, передає "РИА Новости".

"Йде невелике збільшення валових збитків - з 24 до 36 мільярдів рублів. Я думаю, що у сфері підсумкового фінансового результату не варто очікувати великих цифр як у бік прибутків, так і у бік збитків", - сказав Сухов, виступаючи на російському економічному та фінансовому форумі в Женеві.

Він зазначив, що банки будуть працювати в складних фінансових умовах, однак імовірність висловлених раніше деякими експертами прогнозів про те, що збитки за підсумками року можуть досягти трильйона рублів, низька.

Реклама:

За його словами, такі прогнози не базуються на поточних тенденціях і на раціональному макроекономічному прогнозі. "Імовірність настання цих подій низька", - ще раз підкреслив він.

"Я думаю, що фінансовий стан банків буде все більше і більше " поляризуватися", а не погіршуватися. Група банків, яка спрацює з прибутком, буде трохи більше групи банків, яка спрацює зі збитками. При цьому сукупний фінансовий результат і тієї, і іншої групи буде обчислюватися сотнею-другою мільярдів рублів", - вважає заступник голови ЦБ.

"Це підштовхне банки до більш раціональної економічної поведінки, насамперед у сфері власних витрат. Я думаю, що необхідність економії коштів очевидна", - упевнений він.

У лютому перший заступник голови ЦБ Олексій Симановський заявив, що ЦБ РФ очікує зниження прибутку банківської системи в 2015 році приблизно вдвічі, до 300-400 мільярдів рублів.

У 2014 році російські банки отримали чистий прибуток у розмірі 589 млрд рублів, що на 40,7% менше, ніж за 2013 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!