"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта дешевшає через можливе зняття санкцій з Ірану

Понеділок, 16 березня 2015, 13:04

Світові ціни на нафту продовжують падати на тлі ймовірного зняття економічних санкцій з Ірану, що відкриває зростання обсягів експорту "чорного золота", а також на скорочення потужності нафтосховищ в світі через низький попит на товар.

Про це пише Прайм з посиланням на дані торгів..

Станом на 13.20 за московським часом вартість квітневого ф'ючерсу на північноморську суміш нафти марки Brent знижувалася на 0,57% - до 54,36 долара за барель.

Ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,78% - до 44,49 долара за барель.

Реклама:

Західні держави сподіваються на поступки з боку Тегерана, які можуть сприяти укладенню угоди про ядерну програму Ірану на цьому тижні.

США і країни Євросоюзу висловили готовність призупинити санкції, які впливають на експорт нафти.

"Перспектива збільшення експорту іранської нафти в наступні кілька місяців як частина нової угоди тільки посилить надлишок в країнах, що входять в ОПЕК, підтримуючи наш песимістичний прогноз", - заявили представники Barclays агентству Рейтер.

На зниження вартості нафти також впливає скорочення резервних потужностей для її депонування. Зокрема, Китай використовував низькі ціни для поповнення своїх стратегічних запасів. Аналітики при цьому говорять, що нові потужності нафтосховищ будуть доступні тільки через кілька місяців.

"Песимістичні коментарі міжнародного енергетичного агентства (МЕА) про те, що США незабаром можуть вичерпати можливість зберігати нафту, а також припущення, що обсяг світового видобутку в лютому виріс на 1,3 мільйона барелів на день до 94 мільйонів барелів на день, зробило тиск на вартість нафти", - заявили агентству аналітики банку ANZ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!