"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гонтарева допускає дострокове скасування адмінзаходів на валютному ринку

Понеділок, 16 березня 2015, 11:04

Адміністративні заходи на валютному ринку, продовжені до кінця травня, можуть бути скасовані достроково у разі стабілізації ситуації.

Про це заявила голова Національного банку України Валерія Гонтарева в інтерв'ю телеканалу ICTV.

"Зараз адміністративні заходи на валютному ринку нами введені строком на три місяці. Два з половиною тижні цих заходів минули. Якщо побачимо, що ситуація стабілізувалася раніше, то будемо скасовувати їх раніше", - сказала вона.

Реклама:

Глава НБУ зазначила, що відповідні заходи були введені для стабілізації валютного ринку в умовах панічних настроїв.

"Якщо ринок стабілізується, то поступово ми почнемо спочатку з більш м'якої монетарної політики, тому що ставка 30% за рефінансування не дає ринку нормально розвиватися", - додала  Гонтарева.

Вона також повідомила, що з моменту введення нових адміністративних заходів наприкінці лютого Нацбанк викупив в резерви понад $600 млн, які можуть бути використані "у разі неконтрольованого руху ринку".

Глава НБУ наголосила, що програма співпраці з Міжнародним валютним фондом на 2015 рік передбачає, що до кінця року золотовалютні резерви України мають досягти 17 млрд доларів. При цьому Гонтарева зазначила, що мінімально необхідна потреба - 15,5 млрд доларів.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!