Єгипет підписав контракт з британською ВР на 12 мільярдів доларів

Неділя, 15 березня 2015, 16:33

Уряд Єгипту і британська нафтогазова компанія BP у суботу підписали контракт на суму 12 мільярдів доларів, договір був укладений на полях єгипетської конференції з економічного розвитку та інвестицій.

Угода, як заявив міністр нафти і природних ресурсів Єгипту Шериф Ісмаїл, стосується "нещодавно відкритих покладів нафти і газу в долині Нілу".

"Єгипет до 2020 року буде в змозі подолати розрив (між експортом та імпортом) і скоротити імпорт", - заявив єгипетський міністр.

Вісімдесят дев'ять делегацій із різних країн світу, в тому числі понад двадцять на вищому рівні, беруть участь в міжнародній конференції з економічного розвитку та інвестицій, яка відкрилася в п'ятницю в єгипетському курортному місті Шарм-еш-Шейх.

Реклама:

Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати і Кувейт на відкритті конференції оголосили про надання Єгипту пакету економічної допомоги на загальну суму 12 мільярдів доларів, по 4 мільярди доларів від кожної країни. Султанат Оман оголосив про виділення Єгипту протягом найближчих п'яти років 500 мільйонів доларів.

РИА Новости

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: