Екс-міністр ФРН відмовився "модернізувати" Україну. Через Фірташа?

Субота, 14 березня 2015, 13:45

Екс-міністр оборони ФРН Руперт Шольц відмовився співпрацювати з нещодавно створеним "Агентством з модернізації України", у якому заплановано участь низки відомих західних політиків.

Інформацію про це підтвердив журналу Der Spiegel один з ініціаторів створення агентства - депутат німецького бундестагу Карл-Георг Вельманн, передає Німецька хвиля.

Шольц не пояснив причин відмови співпрацювати з новою структурою, проте не виключено, що це пов'язано з джерелами фінансування ініціативи, зазначає ЗМІ.

"Річ у тім, що головним фінансовим спонсором агентства є український олігарх Дмитро Фірташ, який зараз перебуває під підпискою про невиїзд в Австрії, очікуючи на рішення про екстрадицію в США, де його звинувачують у корупції", - зазначає Der Spiegel.

Реклама:

Як відомо, Шольц мав стати одним з восьми "старших радників" України з конституційної реформи.

Серед інших радників називалися імена колишнього міністра фінансів ФРН і кандидата на пост федерального канцлера Пера Штайнбрюка, колишніх єврокомісарів Гюнтера Ферхойгена і Пітера Мандельсона, а також екс-міністра закордонних справ Франції Бернара Кушнера.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!