"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Мінфіні допускають списання частини боргу при реструктуризації - джерело

П'ятниця, 13 березня 2015, 19:33

Міністерство фінансів у рамках проведення переговорів про реструктуризацію частини державного боргу в обсязі близько 15 млрд доларів допускає різні варіанти реструктуризації - аж до списання частини боргу.

Про це повідомило УНІАН джерело, яке знайоме з деталями переговорів.

"Також Мінфін пропонує включити до пакета бондів до реструктуризації папери державних холдингів "Укравтодор", КБ "Південне", Держадміністрації залізничного транспорту "Укрзалізниця" і двох держбанків - "Ощадбанку" і "Укрексімбанку", - повідомило джерело.

Зокрема, відповідаючи на питання, чи можливо списання боргу, співрозмовник агентства зазначив: "Це хороше питання. І поки що у нас немає чіткого розуміння, чіткої пропозиції (з реструктуризації). Ми розглядає різні варіанти, включаючи відстрочення платежів і зниження ставки купона".

Реклама:

При цьому співрозмовник агентства уточнив, що до переліку паперів, що реструктуризуватимуться, крім вже озвучених бондів, можуть увійти також папери компанії "Укрмедпостач" і бонди Київської міської державної адміністрації. Українська сторона пропонує розділити ці папери на дві групи і вести переговори по кожній з цих груп.

Як повідомлялося, міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що український уряд з 13 березня почне консультації з утримувачами частини суверенного боргу з метою поліпшити структуру цього боргу.

За її словами, ці переговори можуть тривати кілька місяців, щонайменше, до травня, а обсяг заборгованості до реструктуризації становить близько 15 млрд доларів.

При цьому загальна заборгованість за держбондами - близько 17 млрд доларів. Обсяг боргу, який Україна повинна сплатити в 2015 році, становить 11 млрд доларів. Загальний обсяг держборгу - близько 70 млрд доларів.

Мінфін вперше озвучив плани з реструктуризації частини держборгу в ході обговорення нової програми кредитування економіки з Міжнародним валютним фондом.

МВФ схвалив програму для України 11 березня. Обсяг фінансування становитиме 17,5 млрд доларів, термін - 4 роки. Перший транш кредиту у розмірі 5 млрд доларів Україна одержала 13 березня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!