"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ виявив порушення під час розпродажу майна оборонного підприємства

П'ятниця, 13 березня 2015, 14:37

АМКУ за антиконкурентні узгоджені дії, які стосуються спотворення результатів аукціону з продажу майна ДП "171 Чернігівський ремонтний завод" наклав штрафи на 5 підприємства.

Про це йдеться у повідомленні АМКУ.

Як зазначається, ДП "171 Чернігівський ремонтний завод" відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 29 грудня 2010 року № 1221 "Про утворення Держконцерну "Укроборонпром" включено до складу Державного концерну "Укроборонпром".

Основним видом діяльності ДП "171 ЧРЗ" було виконання робіт по ремонту спеціальної техніки для потреб Міністерства оборони, а також обслуговування спеціальної аеродромної техніки, зазначили у комітеті.

Реклама:

"Ухвалою Госпсуду Чернігівської області від 15 січня 2013 року у справі № 927 /16/4б/ 13 порушено провадження у справі про банкрутство ДП "171 ЧРЗ"", - йдеться у поавдомленні.

17 червня 2014 року Українською універсальною біржею був проведений аукціон із продажу майна зазначеного заводу, в якому взяли участь п’ять суб’єктів господарювання, чотири з яких, як було виявлено під час розслідування, розташовані на території ДП "171 ЧРЗ".

За результатами розслідування було встановлено, що в аукціоні взяли участь пов’язані між собою суб’єкти господарювання, зокрема через своїх засновників.

Як наслідок аукціон було проведено формально, учасники між собою не конкурували і майно було продано майже по тим цінам, які були виставлені біржею на початку аукціону.

Виходячи з інформаційних повідомлень, на сьогодні ДП "171 ЧРЗ" відновлює свою роботу та проводить ремонти спеціальної техніки для потреб Міністерства оборони України в зоні АТО.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: