Залізничники купили коштовних шпал на 94 мільйони

П'ятниця, 13 березня 2015, 10:51

ДП "Управління промислових підприємств Держадміністрації залізничного транспорту України" уклало угоди на постачання дерев’яних шпал і брусів на суму 93,6 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, товар треба поставити на склади ДП "УПП УЗ" Новомосковського шпалопросочувального заводу та ДП "Рава-Руський шпалопросочувальний завод".

Договірні ціни на шпали непросочені складають 333-351 гривні за штуку. У листопаді минулого року залізничники купували такі шпали на 100 гривень дешевше.

Реклама:

Ціни на бруси становлять 3724-3735 гривні за м3. Йдеться про бруси довжиною 3-5,5 м. Водночас у відкритих джерелах є дані про ціни на бруси довжиною до 6 м по 2500 грн/м3. Коротші бруси (до 4,5 м) пропонують по 1500 грн/м3.

 "МДК Інвест" отримало замовлень на 16,52 мільйона гривень.

Фірму заснувала Оксана Сироквашина з м.Макіївки, партнерка родини Олексія Котляревського, відомого як заступник мера м.Єнакієве, у минулому помічника нардепа Владислава Лук’янова.

Згодом "МДК-Інвест" переоформили на Василя Гузьєва, який до того був директором при Сироквашиній.

"Судововишнянський цегельний завод" мають поставити товару на 17,11 млн грн.

Донедавна власником заводу було ТОВ "Львівзахідтрансбуд", що входить до складу засновників ТОВ "Технології ремонту транспортної інфраструктури", пов’язаної з сином екс-замміністра інфраструктури Володимира Корнієнка.

Наразі завод переоформили на ТОВ "Омега Консалтинг", що займається здаванням нерухомості і оренду й належить Андрію Степановичу Марчаку.

Раніше разом з ним співвласницею цієї компанії була Оксана Жмурко-Зюбрик, співмешканка екс-директора "Технологій" Ігоря Зюбрика. Окрім того раніше сама "Омега" була співвласником "Львівзахідтрансбуду" і все ще зареєстрована з ним за однією адресою у Львові – по вул. Левандівська, 3.

Ще 16,41 млн гривень заплатять підприємству "Соломія" Львівського обласного осередку Української спілки інвалідів "УСІ". Спілку інвалідів заснували Любомир і Ростислав Заболотні та Ольга Задворна.

Фірма "Торг-Інвест" отримає підрядів на 17,53 млн гривень. Підприємство зареєстроване у Новомосковську Дніпропетровської області на запоріжця Андрія Журавля.

ДП "Константа-Агро" отримає 8,01 млн гривень, "Опал" - 8 млн гривень, "Сельхозмашпроект" - 3,46 млн гривень, "Тернопільекспортліспром-і" - 3,28 млн гривень, "Деревообробний завод Рогатин" - 3,27 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: