У МВФ назвали ключову умову нової програми для України

Четвер, 12 березня 2015, 19:55

Ключовою умовою нової програми Міжнародного валютного фонду для України є нерозвиток конфлікту на сході країни.

Про це заявив заступник директора Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Танос Арванітіс під час традиційного брифінгу МВФ у Вашингтоні, передає УНІАН.

За його словами, нова програма довгостроковіша, об'ємніша й гнучкіша. "Ключовою умовою програми є неінтенсифікація конфлікту. Ми заклали це в макропоказниках", - сказав Арванітіс, не уточнюючи, чи буде перегляд програми у разі зміни умов.

Арванітіс відзначив, що програма МВФ ґрунтується на очікуваннях, що економіка України перестане відчувати вплив цього конфлікту, у зв'язку з чим падіння ВВП країни в 2015 році становитиме 5,5%, а вже в 2016 році економіка повернеться до зростання і ВВП збільшиться на 2%.

Реклама:

"Ми сподіваємось, що модель економічного зростання на 2015 рік і далі не залежатиме від конфлікту, економіка почне відновлюватись завдяки реформам у рамках цієї програми", - додав він.

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility) загальним обсягом 17,5 млрд доларів терміном на 4 роки. Перший транш у рамках нової програми становитиме 5 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: