Суд таки зобов’язав банк Фірташа сплатити 228 мільйонів на користь ДІУ

Четвер, 12 березня 2015, 19:35

Вищий господарський суд України підтвердив рішення Господарського суду Києва про стягнення з банку "Надра" на користь Державної іпотечної установи 228,14 млн гривень відсотків за кредитним договором.

Відповідне рішення суд виніс 12 березня 2015 року, повідомляє прес-служба ДІУ.

У прес-службі нагадують, що протягом 2009 - 2015 років Державна іпотечна установа, відстоюючи свої законні права та інтереси, як державна компанія, проводила претензійно-позовну роботу щодо стягнення з ПАТ КБ "Надра" відсотків, встановлених кредитним договором.

Як зазначається, 1 серпня 2014 року прокуратура Києва в інтересах ДІУ звернулася з позовом до столичного Господарського суду, яким було ухвалено рішення, що зобов’язало відповідача - ПАТ КБ "Надра" сплатити Державній іпотечній установі вищезазначені відсотки. Відповідне рішення було оскаржене представниками Банку.

Реклама:

"Після розгляду касаційної скарги з боку банку "Надра", Вищим господарським судом поставлено крапку у багаторічному судовому процесі, залишивши рішення попередньої інстанції без змін, як таке, що повністю відповідає вимогам чинного законодавства", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, з 6 лютого Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію в "Надра Банк", що входить до складу Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа.

2014 "Надра Банк" закінчив зі збитками 1 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: