Яресько сподівається домовитися про реструктуризацію 15 мільярдів боргів

Четвер, 12 березня 2015, 18:08

Переговори щодо реструктуризації частини суверенного боргу, які розпочнуться вже завтра, 13 березня, можуть тривати кілька місяців - мінімум до травня.

Про це повідомила під час брифінгу міністр фінансів Наталя Яресько, передає УНІАН.

Вона нагадала, що обсяг заборгованості до реструктуризації становить близько 15 млрд доларів. Але незважаючи на такий обсяг, Яресько підкреслила, що з оптимізмом оцінює майбутні переговори.

Нагадаємо, Міністерство фінансів з 13 березня почне консультації із зовнішніми кредиторами щодо реструктуризації частини суверенного боргу для зниження його тиску на державні фінанси.

Реклама:

Як повідомлялося, 11 березня Міжнародний валютний фонд схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility) загальним обсягом 17,5 млрд доларів терміном на 4 роки. Перший транш у рамках нової програми становитиме 5 млрд доларів.

За інформацією міністерства фінансів, в п'ятницю, 13 березня, міністр проведе презентацію для інвесторів з допомогою веб-трансляції, щоб представити основні риси механізму розширеного кредитування МВФ в контексті поточної економічної ситуації в Україні, в тому числі принципи майбутніх консультацій із власниками боргу державного сектору України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!