"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Говорити про відхід Shell із Харківської області передчасно - віце-губернатор

Четвер, 12 березня 2015, 16:51

Говорити про відхід компанії Shell із Харківської області передчасно, оскільки компанія планує працювати на певних ділянках і далі.

Про це заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Шахненко.

"Вони від нас не йдуть", - сказав він на прес-конференції в четвер.

За словами Шахненка, на нещодавній зустрічі з керівництвом Харківської ОДА представники Shell підтвердили свої плани щодо розробки Юзівської площі у Барвінківському та Ізюмському районах Харківської області.

Реклама:

"На цій площі - вони її вважають дуже перспективною - вони продовжуватимуть працювати", - сказав Шахненко.

Він повідомив, що компанія виконує свої зобов'язання з фінансування соціальних проектів: уже перераховано 200 тисяч доларів за минулий рік, і вирішується питання про дофінансування в сумі 300 тисяч доларів.

Говорячи про намір Shell і ПАТ "Укргазвидобування" розірвати договір про спільний видобуток газу в Харківській області, Шахненко наголосив, що підготовка до ліквідації свердловин і підготовка бурових майданчиків у Первомайському і Близнюківському районах області до рекультивації відбувається під контролем профільних департаментів облдержадміністрації.

Як повідомлялося, компанія Shell працювала в Харківській області за двома проектами: у рамках договору про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування" та угоди про розподіл продукції на пошук, розвідку і видобуток вуглеводнів на Юзівській ділянці.

Раніше в четвер прес-служба Shell повідомила, що компанія обговорює з ПАТ "Укргазвидобування" процес припинення дії договору про СД, який передбачає пошук, розвідку і видобуток вуглеводнів на території Харківської області.

Shell та "Укргазвидобування" завершили пошуково-розвідувальні роботи, виконані у рамках договору про СД. У їхніх рамках було пробурено дві пошукові свердловини: Біляївська-400 та Ново-Мечебилівська-100 (Первомайський і Близнюківський райони, Харківська область).

Уряд України, Shell і ТОВ "Надра Юзівська" підписали угоду про розподіл продукції (УРП) на пошук, розвідку і видобуток вуглеводнів на Юзівській ділянці 24 січня 2013 року.

Юзівська ділянка розташована в Дніпровсько-Донецькому нафтогазоносному басейні на території Донецької та Харківської областей. Розмір ділянки становить 7886 кв. км.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: