Банк Кореї знизив ставку до історичного мінімуму в 1,75%

Четвер, 12 березня 2015, 10:04

Центральний банк Республіки Корея в четвер прийняв рішення знизити базову ставку рефінансування до історичного мінімуму в 1,75% з 2%.

Про це йдеться в повідомленні регулятора, пише Прайм.

"Дивлячись на економіку Кореї, комітет з монетарної політики зазначив, що обсяг експорту країни знизився", - йдеться в повідомленні центробанку.

Регулятор також пояснює своє рішення скороченням рівня інфляції в країні до мінімального з 1999 року значення - 0,5% в лютому в річному вираженні з 0,8% місяцем раніше.

Реклама:

"Підтримуючи відновлення темпів економічного зростання, комітет буде проводити грошово-кредитну політику, таким чином, щоб підтримувати стабільність цін у середньостроковій перспективі і звертати увагу на фінансову стабільність. У ході цього процесу комітет буде уважно стежити за такими факторами ризику як світові ціни на нафту і зміни в монетарній політиці основних країн", - наголошується в повідомленні.

За словами економіста HI Investment & Securities Co. в Сеулі Парк Санг Хена, ймовірність подальшого скорочення ставки залежатиме від економічних даних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!