"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ВР відновила співпрацю з російською LetterOne

Середа, 11 березня 2015, 20:51

Британська корпорація BP відновила співпрацю з російською компанією Letter One, яка є частиною Альфа-Груп.

Про це повідомляє прес-служба "Альфа-Банк Україна".

BP повертається до співпраці з Михайлом Фрідманом, міжнародним інвестором і бізнесменом, після "15 років бурхливих відносин, що супроводжувалися частими перепалками та з'ясуванням стосунків у суді (зокрема, навколо ТНК-ВР)", пише Financial Times.

Як зазначається, енергетична група і інвестфонд Фрідмана LetterOne Group, спільно вкладуть 12 млрд доларів в проект видобутку природного газу в західній частині дельти Нілу.

Реклама:

BP володіє 65% часткою в проекті видобутку природного газу в західній частині дельти Нілу (West Nile Delta project), інша частка в проекті належить LetterOne.

"Михайло Фрідман отримав цю частку в порядку спадкування, коли LetterOne на початку березня придбала німецьку компанію RWE Dea, нафтогазовий підрозділ німецького холдингу RWE, за 5 млрд євро. Ця угода включає права на експлуатацію 12 газових родовищ на британському шельфі Північного моря", - йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що BP має намір розвивати проект видобутку природного газу в західній частині дельти Нілу, незважаючи на заборгованість у розмірі 1 млрд доларів, яку має перед компанією уряд Єгипту.

"Анонс цієї інвестиції пройшов на тлі активної діяльності Каїра, спрямованої на відновлення довіри західних інвесторів після приходу до влади президента Абдул-Фаттаха Ас-Сісі, колишнього високопоставленого військового, обраного головою держави минулого року. СП буде займатися видобутком газу в районі дельти Нілу, з метою здійснення поставок на внутрішній ринок Єгипту", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: