Українські аграрії достроково вичерпали чотири річні квоти експорту в ЄС

Середа, 11 березня 2015, 17:02

Українські аграрії вже вичерпали чотири квоти експорту агропромислової продукції в Євросоюз в 2015 році.

Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства із питань євроінтеграції, передає прес-служба міністерства.

"На сьогоднішній день ми маємо чотири квоти, за якими виділені обсяги були вичерпані достроково: це квота на експорт кукурудзи (400 тисяч тонн), меду (5 тисяч тонн), майже вичерпані позиції по яблучному та виноградному соку  - на 98, 4% (залишок становить 157 тонн з 10 тисяч тонн) та квартальну квоту по м’ясу птиці (4 тисячі тонн)", - зазначила Рутицька.

Як зазначається, 21 квітня в Києві заплановане проведення чергового засідання "Діалог Україна-ЄС" з аграрних питань. Раз в півроку разом з представниками Європейського Союзу обговорюються актуальні питання АПК, зокрема положення Угоди про асоціацію.

Реклама:

"В рамках аграрного діалогу ми будемо обговорювати використання Україною автономних торгівельних преференцій, наданих ЄС та можливості започаткування переговорного процесу щодо перегляду в рамках створення Зони вільної торгівлі з ЄС", - підкреслила заступник міністра.

За її словами, це дуже серйозне питання яке вимагає прагматичного підходу: детальної обробки, аналізу, чіткого розуміння можливостей українських виробників та прогнозу виробництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!