"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порошенко: корупціонери - "другий фронт" усередині країни

Середа, 11 березня 2015, 16:42

Президент України Петро Порошенко впевнений, що Україна втілить погоджені з Міжнародним валютним фондом реформи.

Про це він заявив на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Швеції Стефаном Левеном, передає УНІАН.

"У мене відповідь буде дуже проста - не дочекаються", - сказав президент, відповідаючи на запитання, що може завадити проведенню реформ, які погоджені з МВФ.

Він також зазначив, що свого часу багато хто очікував і на те, що Україна не здатна буде провести дострокові парламентські вибори, що в парламенті не вдасться сформувати коаліцію, не буде обраний прем'єр і не вдасться проводити через парламент реформи.

Реклама:

"Тому я завжди кажу, що у нас є два фронти. Перший - на сході, де героїчні Збройні сили ведуть дуже важку боротьбу з однією з найбільш потужних воєнних машин у світі, але є і другий фронт - всередині країни - це є корупціонери", - сказав Порошенко.

"І якщо ми на сьогодні не можемо дати тих чи інших соціальних пільг, влада має продемонструвати рішучі кроки по боротьбі з корупцією... Чи є ризик того, що ми будемо атаковані, і ситуація буде дестабілізована? Він є, але та дуже відповідальна і гідна поведінка, яку демонструє український народ, є дуже потужною запорукою того, що все у нас вийде. Я у цьому твердо переконаний, і мені приємно, що наші європейські партнери нас дуже підтримують", - заявив президент.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!