Санкції представляють для нафтової галузі РФ більш серйозну загрозу, ніж падіння цін - Fitch

Середа, 11 березня 2015, 15:50

Загроза для російської нафтової галузі від санкцій та їх наслідки для залучення компаніями коштів серйознішы, ніж ризики, пов'язані з падінням цін на нафту.

Про це йдеться в огляді міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings "Russian Oil and Gas Under Sanctions: Technology, Funding More of a Threat Than Weak Oil".

Проведені агентством стрес-тести показали, що кредитні профілі російських нафтових компаній можуть справлятися з ціною нафти в 55 доларів за барель протягом декількох років.

Однак якщо доступ до фінансування не покращиться і збережуться експортні обмеження, компанії, ймовірно, не зможуть здійснювати інвестиції, необхідні для підтримки видобутку.

Реклама:

За оцінками Fitch, санкції фактично позбавили доступу до західних ринків капіталу всі нафтогазові компанії Росії, а не тільки ті, проти яких порушені санкції.

Коштів, які можуть надати російські банки, буде достатньо для рефінансування заборгованості, але суттєве нове фондування в нафтогазовому секторі представляється Fitch малоймовірним.

При цьому Fitch не очікує, що санкції, що забороняють передачу певних технологій і поставки в Росію певних видів обладнання, вплинуть на видобуток нафти і газу в короткостроковій перспективі. Однак при збереженні санкцій у середньостроковому періоді можуть виникнути труднощі.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!