"Енергоатом" перепозичив у держбанку 53 мільйони доларів

Середа, 11 березня 2015, 09:14

НАЕК "Енергоатом" уклало угоду з ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України" на надання кредиту у формі мультивалютної відновлювальної кредитної лінії у розмірі 52,5 млн доларів.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, обслуговування кредиту коштуватиме 13,29 млн грн. Розмір процентної ставки, курс валюти для її вирахування та строк кредитної лінії не вказано.

У тендерній документації повідомляється, що нова угода укладена для пролонгації кредитної лінії "Укрексімбанку" у розмірі 52,5 млн доларів, яка була відкрита у січні 2014 року і чий термін сплив на початку поточного року.

Реклама:

Разом з тим, "Енергоатом" у січні мав сплатити 47,9 млн доларів за ядерне паливо по контракту з російським ВАТ "ТВЕЛ".

"Із зазначеної причини виникає дефіцит коштів на фінансування виробничої програми ДП "НАЕК "Енергоатом", передбаченої структурою тарифу на відпуск електроенергії", - йдеться у тендерній документації.

Торги на пролонгацію кредиту проведено за переговорною процедурою. "Енергоатом" назвав причиною постанову НБУ від 10.08.2005 № 281.

Нею передбачено, що валюта для погашення кредиту, отриманого в іноземній валюті, може бути куплена тільки в банку, де отримано та обслуговується кредит

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!