Північ Луганщини залишилася без електроенергії

Вівторок, 10 березня 2015, 19:11

Аварійне відключення у вівторок о 15:32 двох високовольтних ліній 220 кВ "Лисичанська" та 110 кВ "Новоайдарська", що належать НЕК "Укренерго", призвело до зупинення одного з двох працюючих енергоблоків "ДТЕК" Луганської ТЕС та відключення від електроенергії півночі Луганської області.

Про це повідомляє прес-служба енергохолдингу "ДТЕК".

Згідно з її даними, лінії були пошкоджені за 6 км від ТЕС, відключена потужність становить 102 МВт, а роботу станції підтримує єдиний енергоблок, що працює з навантаженням 40 МВт та видає потужність через три лінії 110 кВ на обмежену територію.

"Електропостачання області може бути відновлено після того, як ремонтно-відновна бригада НЕК "Укренерго" полагодить ЛЕП", - зазначає "ДТЕК".

Реклама:

Як повідомлялося, Луганська ТЕС із 7 серпня 2014 року працює у складі, нижчому за мінімальний, - двома енергоблоками. Така ситуація обумовлена катастрофічно низькими запасами палива через бойові дії та руйнуванням залізничних колій.

Крім того, із 22 ліній електропередачі, якими видавалася потужність від станції, пошкоджені і досі не відновлені 19.

"ДТЕК" - найбільша енергетична компанія України, входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов.

До портфеля активів компанії входять десять ТЕС і дві ТЕЦ загальною встановленою потужністю 18 ГВт; одна ВЕС встановленою потужністю 200 МВт; п'ять підприємств із дистрибуції електроенергії, які обслуговують понад 5,2 млн клієнтів, - фізичних і юридичних осіб; 31 шахта і 13 вуглезбагачувальних фабрик; нафтогазовидобувні активи.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!