Відплив коштів із банківської системи триває - НБУ

Вівторок, 10 березня 2015, 18:35

Відплив коштів із банківської системи України триває.

Про це заявили банкіри на щотижневій нараді з керівниками банків, йдеться у повідомленні регулятора на сторінці в Facebook.

"Відплив коштів із системи триває. Однак спостерігається позитивна тенденція щодо зменшення масштабів відпливу. Керівники банків пов’язують такі зрушення з поступовою стабілізацією ситуації на сході України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, банкіри також погодилися, що найкращим сигналом населенню для повернення коштів на депозитні рахунки в банки стане дотримання режиму припинення вогню всіма сторонами та встановлення миру.

Реклама:

"Під час наради її учасники активно обговорювали перші результати запроваджених минулого тижня адміністративних обмежень. Загалом банкіри підтвердили важливість і дієвість цих заходів та зазначили, що вони є адекватними інструментам, наявним в арсеналі Національного банку", - повідомляє прес-служба.

Водночас керівники банків повідомили, що особливих труднощів у зв’язку з нововведеннями їх клієнти не зазнають, за необхідності їм надають фахові консультації.

"Наразі банки додатково консолідують питання, які виникли в процесі роботи за новими адміністративними заходами. На основі цих питань Національний банк надасть роз’яснення щодо подальшої роботи", - йдеться у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!