Російський Forbes склав рейтинг "королів держзамовлення"

Вівторок, 10 березня 2015, 13:54

Співвласники великої російської машинобудівної компанії "Трансмашхолдинг" Іскандер Махмудов і Андрій Бокарьов зайняли перший рядок рейтингу журналу Forbes "Королі держзамовлення".

У дослідженні видання повідомляється, що Аркадій Ротенберг перемістився на друге місце.

Найбільшими виконавцями державних підрядів стали "Трансмашхолдинг" (ТМХ), "Метровагонмаш", Жовтневий електровагоноремонтний завод і "Рослокомотив", співвласниками яких є Махмудов і Бокарев.

Підприємці, виходячи з їх часток у цих підприємствах, зможуть заробити на держпідряди 130,7 мільярда рублів, підрахував Forbes.

Реклама:

На початку минулого року ТМХ "Метровагонмаш" виграв контракт московського метрополітену на поставку та обслуговування 832 вагонів вартістю 144 млрд рублів, а в грудні "Трансмашхолдинг" отримав ще один контракт московського метро на 130 мільярдів рублів.

Крім цього, в кінці 2014 року Центральна приміська пасажирська компанія, в якій Махмудову з партнерами належить 50 відсотків мінус дві акції, виграла замовлення метрополітену Москви на перевезення пасажирів по споруджуваному Малому кільцю Московської залізниці вартістю 56,9 мільярда рублів.

Також "Трансмашхолдинг" переміг у тендерах на поставку та обслуговування 1008 локомотивів для ВАТ "РЖД".

Співвласник компанії "Стройгазмонтаж" Аркадій Ротенберг перемістився на другу сходинку рейтингу із загальною сумою держпідряду на 102,7 мільярда рублів (у торішньому рейтингу - 184 млрд рублів).

Як відзначає видання, "Стройгазмонтаж" в 2014 році отримав від "Газпрому" підрядів на 105 мільярдів рублів.

У поточному році компанія приступила до виконання найдорожчого інфраструктурного проекту в країні - будівництва Керченського мосту, що з'єднує Крим і Кубань.

На третій сходинці рейтингу опинився Іван Шабалов - власник компанії "Трубні інноваційні технології", що спеціалізується на поставках труб і деталей для трубопроводів.

Сума держпідрядів компанії, на 100 відсотків належить Шабалову становила 92,2 мільярда рублів. Замовником є ​​"Газпром".

На четвертій і п'ятій сходинці рейтингу виявилися підприємці Валерій Абрамов і Віктор Перевалов (власники будівельної компанії ВАД) з сумою держпідряду 79,8 мільярда рублів і Геннадій Тимченко (співвласник компаній "Стройтрансгаз", ІФСК АРКС і "Міст") - 56,8 мільярда рублів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: