"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Росії хочуть запровадити продовольчі картки

Неділя, 1 березня 2015, 14:06

Мінпромторг РФ планує до середини квітня 2015 року підготувати модель системи продовольчих карток для громадян, які мають право на отримання різних субсидій.

Про це ТАСС повідомив заступник голови міністерства Віктор Євтухов.

"У нас є доручення першого віце-прем'єра РФ Ігоря Шувалова найближчим часом розробити таку модель і представити її уряду", - сказав він, уточнивши, що на розробку даного проекту може знадобитися приблизно півтора місяця.

При цьому реалізовувати програму будуть суб'єкти РФ. Домогосподарства, насамперед ті, у яких не вистачає коштів, зможуть отримувати необхідний набір продуктів харчування.

Реклама:

"Це не просто картки, які роздали і йди отримувати продовольство. Це буде система підтримки не тільки населення. Вона буде спрямована на розвиток вітчизняного, насамперед регіонального сільгоспвиробництва", - сказав Євтухов.

За його словами, пілотна система передбачає, що, якщо людина, яка має право на федеральні субсидії, зробить вибір на користь такої картки, а не прямого отримання грошових коштів, вона отримає бонус, оплачуваний з регіонального бюджету, на покупку вітчизняних або локально вироблених сільськогосподарських продуктів.

"З одного боку, це буде система підтримки та просування вітчизняних товарів, а з іншого - вона дасть людям можливість купити досить широкий спектр продуктів зі знижками", - підсумував заступник міністра.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!