У Китаї стратили багатія зі списку Forbes

Понеділок, 9 лютого 2015, 20:43

У Китаї стратили мільярдера Лю Ханя, відомого 148 місцем у рейтингу найбагатших китайців, а також чотирьох його спільників.

Смертний вирок стосовно членів "злочинного угруповання мафіозного характеру", винесений Народним судом середнього ступеня міста Сяньнін, було виконано після затвердження Верховним народним судом КНР, пише "Комерсант".

Вирок Лю Ханю і чотирьом його соратникам, в тому числі молодшому братові Лю Вею, був винесений в травні 2014 року.

Їх засудили до смертної кари за звинуваченням у створенні в 1993 році злочинної організації, що займалася шантажем, банківськими махінаціями і незаконним гральним бізнесом, а також у вчиненні дев'яти вбивств. Загалом злочинному угрупованні інкримінується 21 злочин.

Реклама:

Після винесення вироку, обвинувачені у встановлений законом термін, подали апеляцію в Народний суд верхнього ступеня провінції Хубей.

Крім п'ятьох "ватажків" злочинного угруповання п'ятьох їхніх спільників засуджено до страти з відстрочкою на два роки, четверо отримали довічне ув'язнення, ще 22 людини - різні тюремні терміни. 14 визнали свою провину.

Нагадаємо, Лю Хань і його спільники були арештовані в березні минулого року за звинуваченням в організації під прикриттям місцевих чиновників мережі салонів ігрових автоматів. Бізнес Лю Ханя існував у повіті Гуанхань провінції Сичуань.

За даними слідства, Лю Хань користувався заступництвом Чжоу Юнкана - колишнього постійного члена Політбюро, який курирував нафтову галузь і силовиків КНР.

Як пише китайське інформаційне агентство "Сіньхуа", тісні зв'язки в керівних колах країни дозволили Лю Ханю отримати мандат депутата в дорадчому органі провінції Сичуань. За версією прокуратури, обвинувачені "зробили все можливе, щоб спокусити і розбестити чиновників, а потім при їхній підтримці розширити вплив на суспільство".

У минулому Лю Хань очолював холдинг "Сичуань Ханьлун Груп", що володіє активами в гірничодобувній, телекомунікаційній та хімічній промисловості.

З 1999 по 2002 рік Чжоу Юнкан очолював партійний комітет провінції Сичуань, з цим же періодом пов'язують значне зростання корпорації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!