Обмеження на продаж валюти населенню можуть зняти наступного тижня

Понеділок, 9 лютого 2015, 20:08

Банкіри домовилися з Національним банком розглянути питання скасування обмеження з продажу готівкової валюти населенню, який встановлено в розмірі еквівалента до 3 тисяч гривень на добу в одні руки, і діє до 3 березня.

Про це повідомило УНІАН джерело на фінансовому ринку з посиланням на підсумки щотижневої наради банкірів в НБУ.

За словами співрозмовника агентства, і банкіри, і регулятор готові до такого кроку. "Вирішили почекати тиждень", - сказав він.

Обмеження НБУ щодо максимальної суми продажу готівкової валюти фізособі за один операційний день до еквівалента 3 тисяч гривень, за винятком купівлі валюти для погашення зобов'язань за валютними кредитами в банках, було встановлено регулятором 23 вересня минулого року терміном на 3 місяці. У грудні НБУ продовжив термін дії цієї норми до 3 березня 2015 року.

Реклама:

Як повідомлялося, Національний банк з 5 лютого припинив проведення щоденних індикативних аукціонів на валютному ринку для визначення рівноважного курсу, як таких, що втратили сенс.

Водночас регулятор підвищив облікову ставку до 19,5% і ставки операцій регулювання ліквідності ринку, щоб обмежити можливі спекуляції на валютному ринку.

Після скасування індикативних аукціонів гривня на міжбанківському ринку протягом двох днів подешевшала щодо долара до рівня близько 25-26 гривні за долар, і слідом Нацбанк обновив історичний мінімум офіційного курсу гривні до долара на рівні 24,9562 гривні за долар - практично на рівні ринкового.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!