"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Екс-міністр Януковича зберігав понад 11 мільйонів у швейцарському HSBC - ЗМІ

Понеділок, 9 лютого 2015, 10:11

Екс-міністр оборони Дмитро Саламатін з уряду Віктора Януковича тримав на рахунках в швейцарському HSBC 11,4 млн доларів.

Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) спільно з французькою газетою Le Monde почав публікувати дані витоку інформації з швейцарського відділення банку HSBC про його клієнтів приблизно з 200 країн, пишуть "Ведомости".

З чиновників, які мали відношення до України, повідомляється про екс-міністра оборони Дмитра Саламатіна з уряду Віктора Януковича, який тримав на рахунках в HSBC 11,4 млн доларів.

Як відомо, Саламатін при Януковичу також очолював державні компанії "Укрспецекспорт" та "Укроборонпром". Також він обирався нардепом від Партії регіонів у 2006-2007 роках. В Україні Саламатін жив з 1999 року, раніше він був громадянином Росії і працював у комерційних структурах в Москві.

Реклама:

Як зазначається, видання дізналося подробиці про більш ніж 740 клієнтів з Росії, які тримали на рахунках HSBC в цілому 1,7 млрд доларів.

За даними видання, серед російських клієнтів банку немає перших осіб держави і великих політичних фігур, але є колишні чиновники, керівники "Роснефти", держбанкіри та їхні родичі. При цьому у деяких з них в 2006-2007 роках на рахунках було більше 1 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!