ФРС може підвищити ставку у другому півріччі 2015 року

Субота, 7 лютого 2015, 17:46

Федеральна резервна система США може підвищити процентну ставку в другій половині 2015 року, заявив у п'ятницю глава Федерального резервного банку Атланти Денніс Локхарт.

Про це пише "Прайм" з посиланням на Wall Street Journal.

"Я вважаю, що можливості (підвищення) ставки з червня зберігаються. На даному етапі в мене не має прогнозу... Терміни будуть залежати від даних", - заявив глава ФРБ.

Заяви глави резервного банку з'явилися на тлі позитивної статистики по ринку праці США. Мінпраці країни в п'ятницю повідомило про зростання числа робочих місць в несільськогосподарських галузях економіки США в січні на 257 тисяч.

Реклама:

Показник виявився кращим за прогнози аналітиків, що чекали зростання на 230 тисяч. При цьому була переглянута оцінка зростання числа робочих місць в грудні до 329 тисяч з 252 тисяч. При цьому рівень безробіття в країні несподівано зріс до 5,7% з 5,6% у грудні.

Глава ФРБ схвалив статистику щодо ринку праці в січні, заявивши, що дані були вельми обнадійливими майже в усіх відношеннях, зазначивши, що він не стурбований підвищенням рівня інфляції.

На думку Локхарта, рівень безробіття, при якому інфляція в країні буде прискорюватися, становить 5,25-5,5%. "Цільовий показник, до якого ми прагнемо, трохи нижче оголошеного сьогодні", - заявив глава ФРБ.

Підвищення процентної ставки до червня виявиться необачною дією, враховуючи короткострокову невизначеність, створену подіями в Європі, а також зниженням цін на нафту, зазначив глава ФРБ, додавши, що ФРС необхідно більше часу та інформації для збереження впевненості в тому, що економіка країни готова для підвищення ставки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: