Moody's може знизити рейтинг держоблігацій Греції

Субота, 7 лютого 2015, 14:35

Міжнародне рейтингове агентство Moodys помістило рейтинг державних облігацій Греції на перегляд у бік зниження.

Про це повідомляється в прес-релізі організації, передає "РИА Новости".

"Ключовим фактором для перегляду рейтингу у бік пониження став високий рівень невизначеності щодо підсумків переговорів між Грецією та її офіційними кредиторами за умовами програми допомоги країні", - наголошується в документі.

Після того, як у Греції в 2010 році вибухнула боргова криза, Афіни були змушені звернутися за зовнішньою фінансовою допомогою.

Реклама:

За кредитною угодою з "трійкою" кредиторів, Афінам виділялися багатомільярдні кредити, списувалося близько половини боргів приватним кредиторам, а натомість було висунуто ряд вимог, таких як заходи жорсткої економії, приватизація держактивів на суму близько 50 мільярдів євро до кінця 2015 року, реалізація структурних реформ.

Нинішня програма допомоги Греції закінчується в кінці лютого. Якщо країна не зуміє узгодити нові умови погашення боргу до завершення терміну дії програми, до липня-серпня у неї не залишиться власних коштів для обслуговування боргів, що може призвести до дефолту.

Лідер партії СІРІЗА, що перемогла на січневих парламентських виборах, новий прем'єр Греції Алексіс Ципрас заявив, що буде домагатися списання сотень мільярдів євро кредитів ЄС і МВФ, які були витрачені на стабілізацію грецького суверенного боргу і частково на фінансування держвидатків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!