"Метінвест" Ахметова зупиняє роботу двох заводів через проблеми із залізницею

П'ятниця, 6 лютого 2015, 19:44

"Метінвест", найбільший український гірничо-металургійний холдинг, зупиняє роботу Єнакіївського металургійного заводу і його філії - Макіївського метзаводу через безперервні бойові дії на Донбасі й фактичну відсутність залізничного сполучення в зоні АТО.

Про це йде йдеться у повідомленні компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, останнім часом ЄМЗ мав чималі проблеми з логістикою: залізниця не могла забезпечити постачання необхідної сировини й відвантаження готової продукції.

Крім того, зазначає прес-служба, через частий обстріл виходять з ладу високовольтні ЛЕП, що живлять ЄМЗ і його Макіївську філію, що призводить до несправностей обладнання і порушень виробничого циклу.

Реклама:

Через бойові дії співробітники підприємств, виходячи на роботу, щодня ризикували своїм життям. Черговий обстріл Авдіївського коксохімічного заводу (АКХЗ) групи "Метінвест" позбавив металургів коксу - необхідної у виробничому процесі сировини.

Нині більшість співробітників 6-тисячного колективу ЄМЗ, тисячного колективу його Макіївської філії, відправлено у простій зі збереженням 2/3 окладу.

Зараз на заводах перебуває лише необхідний персонал (близько 10% працівників), що здійснює в штатному технологічному режимі зупинку обладнання. Для повноцінного завершення цього процесу на ЄМЗ металургам знадобиться три доби.

"Відновлення діяльності ЄМЗ залежатиме від подальшого розвитку подій у регіоні й забезпечення стабільності залізничного сполучення", - зазначено в прес-релізі.

ЄМЗ та українсько-швейцарське підприємство ТОВ "Метален" входять до складу групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ПАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (Київ, 23,76%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: