Німеччина надасть Україні 17 мільйонів для реконструкції системи водопостачання

П'ятниця, 6 лютого 2015, 17:30

Німеччина надасть Україні кредит у розмірі 17 млн євро для фінансування реконструкцію системи водопостачання Чернівців через німецький банк розвитку KfW.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінфіну.

Як зазначається, пакет угод за проектом реконструкції системи водопостачання в Чернівцях був підписаний 6 лютого.

Угоди підписані між Міністром фінансів України Наталією Яресько, послом ФРН в Україні Крістофом Вайлем, членом Управлінського комітету банку розвитку KfW Роландом Зіллером і в.о. директора комунального підприємства "Чернівціводоканал" Юрієм Рихло.

Реклама:

Як вказано в повідомленні, кредит має підтримати модернізацію міської мережі водопостачання. Наступним етапом передбачається відновлення частини системи водовідведення міста.

 

Яресько зазначила, що в Україні аварійними не є тільки 9% мереж водопостачання, і їх період експлуатації не перевищує 25 років.

"Понад 35% усіх мереж використовуються вже більше 35 років. Проект реконструкції муніципального водного господарства в Чернівцях дасть змогу знизити технологічні і фізичні втрати води, підвищити енергоефективність виробництва. Ми сподіваємося, що досвід співпраці з модернізації комунальних мереж у Чернівцях згодом наші країни зможуть розширити і на інші міста України", - зазначила Яресько.

У свою чергу Вайль зазначив, що його країна підтримує проведення реформ в Україні, зокрема і в поліпшенні житлово-комунальних послуг.

"Німеччина планує й далі підтримувати Україну під час подолання її величезних викликів з реформування. Надання кращих комунальних послуг і доступних цін є важливим елементом таких зусиль, спрямованих на модернізацію", - заявив посол Німеччини.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!