Росія хоче від України погашення боргу, який оскаржується в Стокгольмському суді

П'ятниця, 6 лютого 2015, 15:59

Росія готова обговорювати "літній пакет" цін на російський газ для України за умови погашення боргу, який оскаржується в Стокгольмському арбітражі.

Про це журналістам сказав міністр енергетики РФ Олександр Новак, пише "УНІАН".

"Якщо там (у рамках переговорів щодо "літнього пакету") питання погашення заборгованості, що залишилася і чіткий графік погашення цієї газової заборгованості, тоді можна це питання обговорювати, якщо ж там будуть пропозиції, які повністю відповідають контракту, то в такому документі немає сенсу", - сказав Новак.

"Ми не виключаємо в принципі розмов, енергодіалог з європейськими споживачами, з українською стороною, але треба зрозуміти предмет переговорів... Попередній "зимовий пакет" стосувався погашення заборгованості і домовленості про систему поточних поставок - поточні поставки нічим не відрізняються від тих контрактів, які діють з 2009 року. Переписувати угоду, напевно, немає сенсу", - додав він.

Реклама:

Новак вважає, що на даний момент заборгованість "Нафтогазу" перед "Газпромом" залишилася і становить понад 2,2 млрд доларів.

"Якщо предмет - погашення заборгованості, то ми готові проводити такі переговори, якщо українська сторона буде говорити, що це предмет Стокгольмського арбітражу - а це 2016, тоді немає предмета (для переговорів) - є діючий контракт", - додав він.

Як повідомлялося, Україна з середини червня 2014 перестала отримувати російський газ через невизначеність умов поставок, ціни палива, а також механізму оплати боргів за паливо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!