"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Розенко обіцяє зробити систему субсидій прозорою, простою і зрозумілою

П'ятниця, 6 лютого 2015, 14:58

Систему субсидій в Україні буде докорінно реформовано.

Про це заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко у парламенті під час "Години запитань до уряду", передає прес-служба Кабміну.

Він, зокрема, зазначив, що на сьогодні в Україні існують дві програми, які захищають людей від підвищення цін на житлово-комунальні послуги, на газ тощо.

"Це - система адресних субсидій  і система компенсацій підняття тарифів, що була прийнята півроку тому, коли людям, дохід яких є меншим за прожитковий мінімум на члена родини, компенсується вартість підняття цін на житлово-комунальні послуги", - заявив Розенко.

Реклама:

"Але сказати, що ми задоволені від того, як працює ця система субсидій, очевидно, що не можна. Нині в систему субсидій залучено трохи більше 1,1 млн осіб. Хоча, за нашими розрахунками, в ній на сьогодні має бути щонайменше 3,5 мільйона людей. Очевидно, що такий стан є незадовільний, бо люди елементарно не довіряють сучасній системі соціального захисту від підвищення цін", - наголосив міністр.

Розенко повідомив, що на останній нараді під головуванням прем’єр-міністра від Міністерства соціальної політики були запропоновані конкретні механізми щодо докорінного реформування системи субсидій в Україні.

"Така реформа буде здійснена, я сподіваюся, в найкоротший термін. Ми будемо спрощувати процедуру надання субсидій, ми будемо знімати з системи субсидій зайві критерії, які обмежують права людей на отримання субсидій", - сказав міністр.

"Ми будемо робити систему субсидій прозорою, простою і зрозумілою для кожної людини. Хочу ще раз підкреслити, що це буде зроблено буквально найближчим часом, і ми таким чином відновимо довіру суспільства до системи соціального захисту населення", - підсумував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: