Німеччина відмовила Греції у списанні боргів

П'ятниця, 6 лютого 2015, 11:46

Міністри фінансів Німеччини Вольфґанґ Шойбле та Греції Яніс Варуфакіс під час зустрічі в Берліні у четвер, 5 лютого, виявили глибокі розбіжності щодо шляхів вирішення грецьких боргових проблем.

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

"У нас були довгі й інтенсивні дискусії, але ми не досягли повної згоди", - наголосив Шойбле на спільній прес-конференції після першої зустрічі з новопризначеним грецьким міністром, повідомляє агенція AFP.

Очільник німецького мінфіну відхилив можливість щодо часткового списання боргів Греції.

Реклама:

"Ми домовилися, - якщо я правильно зрозумів, - що питання списання боргів не є актуальним на даний час",- наголосив він.

Крім того, Шойбле зазначив, що "скептично" ставиться до деяких кроків, до яких вдається уряд в Афінах. При цьому міністр фінансів ФРН наголосив на важливості подальшої співпраці грецького уряду з "трійкою" кредиторів, назвавши це "беззаперечним".

У свою чергу грецький міністр фінансів Яніс Варуфакіс зазначив, що списання боргів Греції справді не було темою для обговорення під час зустрічі.

Він наголосив, що його країна перебуває в "надзвичайній ситуації", і Німеччина, можливо, "є тією державою, яка може її зрозуміти". "Ми потребуємо Німеччину на нашому боці", - підкреслив Варуфакіс.

Протягом останнього тижня новопризначений прем’єр Греції Алексис Ципрас та Яніс Варуфакіс проводять низку зустрічей з представниками європейських країн.

Крім того, як повідомляє "Інтерфакс", грецький прем’єр висловив готовність поїхати з візитом до Росії у травні цього року. Як зазначається, президент РФ Володимир Путін запросив Ципраса на святкування 70-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Нагадаємо, на дострокових парламентських виборах у Греції, що відбулись 25 січня, перемогла ліворадикальна політсила СИРІЗА.

З обранням на посаду прем’єра її лідера Ципраса країна взяла курс на відмову від політики економії, якої вимагає ЄС, та на припинення співпраці з так званою "трійкою" кредиторів. Однак останнім часом уряд Греції дещо пом’якшив тон своїх висловлювань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!