"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія зняла заборону на постачання білоруської яловичини

П'ятниця, 6 лютого 2015, 11:08

Россільгоспнагляд підтвердив інформацію про зняття обмежень на постачання до Росіъ яловичини з семи білоруських м'ясопереробних підприємств, в продукції яких раніше був виявлений геном вірусу африканської чуми свиней.

Про це йдеться в повідомленні відомства, передає "Прайм".

У 2014 році Россільгоспнагляд заборонив постачання продуктів з більш 20 підприємств Білорусії через геном вірусу африканської чуми свиней, мікробного забруднення та антибіотики. З середини грудня відомство поступово зняло введені тимчасові обмеження з низки підприємств.

У четвер в міністерстві сільського господарства і продовольства Білорусі повідомили, що з 5 лютого РФ дозволяє поставки яловичини з семи з дев'яти м'ясокомбінатів, які потрапили під заборону.

Реклама:

"У п'ятницю Россельхознадзором підписав протокол наради з питання зняття обмежень на поставки продукції білоруських підприємств на територію РФ, що пройшов 23 січня 2015 року. Згідно з протоколом російська сторона повідомила про готовність... відновити постачання яловичини охолодженої та замороженої, виробленої на семи з дев'яти м'ясопереробних підприємствах Білорусі", - йдеться в повідомленні.

При прийнятті даного рішення Россільгоспнагляд врахував гарантії міністра сільського господарства і продовольства Білорусії в частині забезпечення додаткових заходів безпеки.

"До розгляду питання щодо зняття тимчасових обмежень з двох, що залишилися підприємств сторони повернуться після завершення робіт з реконструкції даних підприємств і усунення виявлених в ході інспекції порушень", - відзначає російське відомство.

Розгляд питання щодо зняття обмежень на постачання свинини було вирішено відкласти до завершення білоруською стороною розслідувань по кожному випадку виявлення геному АЧС в продукції і подальшого напрацювання російським і білоруським відомствами узгоджених дій щодо простежуваності та безпеки свинини і продукції з неї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!