Нафта залишається нижче 60 доларів за барель

П'ятниця, 6 лютого 2015, 09:02

Світові ціни на нафту демонструють позитивну динаміку в п'ятницю, продовжуючи відновлення після тривалого падіння; аналітики вважають, що збільшення світових запасів "чорного золота" може обмежити зростання його вартості.

Про це повідомляє "Прайм".

Згідно з даними торгів, станом на 6:22 вартість березневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent зросла на 0,64% - до 59,93 долара за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на легку нафту марки WTI збільшувалася на 1,21% - до 51,09 долара за барель.

Експерти відзначають, що ціни на нафту коректуються після зниження на тлі збільшення запасів "чорного золота" в США.

Реклама:

Згідно з даними Міністерства енергетики країни, число комерційних запасів нафти в країні за тиждень, що завершився 30 січня, збільшилася до максимального рівня за 80 років на 6,3 млн барелів, до 413,1 млн барелів.

При цьому аналітики прогнозували збільшення запасів лише на 3,75 млн барелів. При цьому деякі аналітики вважають, що зростання вартості "чорного золота" носить тимчасовий характер.

"Триваючий спад вартості нафти в значній мірі був мотивований новинами про запаси і поставки. Битва між "биками" і "ведмедями", ймовірно, продовжиться сьогодні, коли будуть опубліковані тижневі дані по кількості бурових установок у США", - заявив агентству France-Presse ринковий аналітик CMC Markets у Сінгапурі Ніколас Тео.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!