НБУ звинуватили у блокуванні здійснення соціальних виплат для населення

Четвер, 5 лютого 2015, 20:44

Національний банк України перешкоджає виконанню повноважень Кабінету міністрів своїми діями, блокуючи виплату соціальних гарантій для населення.

Про це на брифінгу в кулуарах Верховної ради заявив народний депутат від парламентської фракції "Народний фронт" Геннадій Кривошея, передає УНІАН.

Він пояснив, що у Дельта-банку, який забезпечує виконання зобов’язань, котрі виконує Кабінет міністрів перед соціально незахищеними верствами населення, назріває катастрофічна ситуація, і він фактично може рухнути. "Сьогодні у нас нараховується близько 12 млн таких громадян", - уточнив парламентарій.

Геннадій Кривошея повідомив, що разом з власницею картки Дельта-банку він намагався тричі зняти кошти в цьому банку: перша спроба - зняти 2 тисячі гривень, друга - 500 гривень, третя - 100 гривень.

Реклама:

"Транзакцію виконати неможливо. Таке відбувається вже протягом місяця. Зняти кошти в банкоматі неможливо. Розрахуватися карткою в дитячому магазині - неможливо", - заявив депутат.

Представник "Народного фронту" заявив, що просить вважати свій виступ особистим зверненням до президента України звернути увагу на цю ситуацію і будь-яким чином втрутитись у неї, і будь-яким способом вплинути на НБУ, який перешкоджає виконанню повноважень Кабінету міністрів своїми діями, блокуючи виплату соціальних гарантій для населення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: