Альфа-Банк вийшов з комітету кредиторів "Мрії"

Четвер, 5 лютого 2015, 19:01

Альфа-Банк прийняв рішення покинути склад комітету кредиторів агрохолдингу "Мрія" і відстоювати свої інтереси самостійно.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі банку.

"Ми прийняли рішення про вихід зі складу комітету кредиторів. Ми будемо відстоювати свої інтереси в суді в індивідуальному порядку", - повідомили в прес-службі банку.

Як повідомив керуючий директор, голова Rothschild & Cie в Росії і СНД, який є фінансовим радником комітетів кредиторів агрохолдингу "Мрія" Джованні Сальветті, рішення банку продиктовано бажанням мати більше гнучкості в подальших рішеннях.

Реклама:

У той же час, додав він, решта складу кредиторського комітету має єдину позицію. Крім того, Альфа-Банк продовжує активно консультуватися з комітетами за всіма прийнятими рішеннями.

Що стосується чуток про можливий вихід зі складу комітету кредиторів Erste Group Bank AG (Австрія), Сальветті повідомив, що вони ніколи не перебували у ньому.

Крім того група, як і Альфа-Банк, продовжує активно консультуватися з двома комітетами, додав він.

Нагадаємо, Інтерпол оголосив у розшук Миколу Гуту, який до серпня 2014 року займав посаду генерального директора компанії "Мрія" і вважався одним із власників. На сайті Інтерполу зазначено, що він розшукується через підозри в шахрайстві.

Агрохолдинг "Мрія" заснований в 1992 році Іваном і Клавдією Гут. Микола Гута приєднався до Групи "Мрія" у 2002 році. Групою компаній "Мрія" фактично володіє Mriya Agro Holding Plc, яка зареєстрована на Кіпрі.

У свою чергу 80% кіпрської компанії володіє ще одна закордонна структура - HF Assets Management Limited, яка фактично належить сім'ї Гут. Мова йде про Івана, Клавдію, Андрія і Миколу Гутів.

Раніше повідомлялося, що Східнокарибський Верховний Суд 15 грудня 2014 року почав ліквідацію мажоритарного акціонера "Мрії" - компанії HF Assets Management Limited.

Австрійська фінансова група Erste Group - один з кредиторів агрохолдингу - звернувся до суду 30 жовтня з проханням визнати банкрутом HF Assets Management Limited.

Група компаній "Мрія" потрапила в складне фінансове становище – в серпні  2014 року агрохолдинг оголосив технічний дефолт. Загальний борг компанії становить близько 1,3 мільярда доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: