Україна може втратити 2,67 мільярда через енергоконтракт з РФ - депутат

Четвер, 5 лютого 2015, 16:53

Збитки України від річного контракту з постачання електроенергії з Росії в Україну можуть становити близько 2,67 млрд гривень.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала народний депутат від "Самопомочі" Вікторія Войціцька, з посиланням на копію контрактів "Укрінтеренерго" і "Інтер РАО ЄЕС".

"За попередніми оцінками, збитки від річного контракту з постачання (з урахуванням відсутності потреби в імпорті електроенергії з Росії починаючи з березня місяця) можуть становити близько 2,67 млрд гривень", - написала депутат.

За її словами, українська сторона не може внести зміни або розірвати контракт без згоди російської сторони, що, при очевидних економічних і політичних перевагах для російської сторони, вкрай малоймовірно.

Реклама:

"У п’ятницю день уряду. Сподіваюсь міністр буде мати можливість принести копії Договорів до парламенту та зняти всі питання", - підсумувала Войціцька.

Раніше прем’єр-міністр Арсеній Яценюк дав доручення провести розслідування обставин підписання останніх контрактів на імпорт і експорт електроенергії і відвів на це 10 днів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!