ГПУ порушила справу проти судді, який передав приватному підприємству нафту на 171 мільйон

Четвер, 5 лютого 2015, 16:22

Генеральна прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно судді, який передав державну нафту вартістю 171 млн гривень приватному підприємству.

Про це йдеться у повідомленні ГПУ.

Як зазначається, управлінням нагляду у кримінальному провадженні у сфері транспорту Генеральної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень суддею господарського суду Рівненської області.

"Встановлено, що суддя господарського суду Рівненської області, який на той момент ще не прийняв присягу, тобто не мав повноважень судді, виніс рішення про визнання права власності на нафту, яка знаходиться в магістральному нафтопроводі "Кременчук-Херсон", за приватним підприємством", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Однак, відповідно до постанови Кабінету міністрів "Про утворення НАК "Нафтогаз України" майно магістральних і розподільних нафтопродуктів є державною власністю.

"Загальна вартість нафти становить 171 млн гривень. Таким чином, своїми діями вказаний суддя спричинив тяжкі наслідки державним інтересам. Його дії попередньо кваліфіковані за частиною 3 статті 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень)", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!