Україна і Японія підписали угоду про захист інвестицій

Четвер, 5 лютого 2015, 15:13

Україна і Японія підписали угоду про сприяння захисту інвестицій, яке передбачає підвищення інвестиційної привабливості та правового регулювання економічних відносин.

У церемонії підписання, яка відбулася в будівлі уряду, взяли участь міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус і посол Японії Сумі Шігекі, повідомляє УНІАН.

"Угоду підписано в дуже стислі терміни, що показує серйозність намірів обох сторін рухатися далі. Ми бачимо, тим самим, що налаштованість з японського боку серйозна, і інвестори з Японії побачать, що тут можна робити інвестиції", - сказав Абромавічус.

За словами глави Мінекономрозвитку, в ході консультацій з японською стороною було визначено вразливі точки інвестиційного співробітництва, серед яких стан інвестиційного клімату в цілому, дерегулювання, простота ведення бізнесу та валютні ризики.

Реклама:

Крім того, міністр зазначив особливу важливість підписаної угоди у зв'язку зі складною обстановкою в країні, яка не сприяє залученню іноземних інвестицій, а також анонсував проведення донорської конференції для пошуку фінансової допомоги Україні в квітні цього року.

Своєю чергою Шігекі сказав, що підписаний документ має історичний характер як для України, так і для Японії.

За словами посла, угода є ще одним інструментом підтримки України в умовах зовнішньої військової агресії та економічної нестабільності.

"Нині Україна стоїть віч-на-віч з безпрецедентними труднощами, які їй необхідно пройти. Японія докладає всіх зусиль для того, щоб захистити цілісність і безпеку України від зовнішньої агресії в східній її частині та в Криму", - зазначив Шігекі.

Також посол нагадав, що в березні минулого року Японія прийняла рішення про виділення 1,8 млрд доларів Україні на бюджетну підтримку, підтримку проектів, грантову допомогу та технічне співробітництво.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!